Monday, November 30, 2009

Το Αλαλούμ της Δεξιάς

Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια νοσηρή ζύμωση στον χώρο της λεγόμενης ελληνικής Δεξιάς. Η εκλογή του κ. Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ χθές, σηματοδοτεί μια ίσως ελπιδοφόρα αλλαγή, καθώς τουλάχιστον το παρασκηνιακό σίχαμα των Χανίων έχασε την εκλογή στην προεδρία.

Τα αίτια της ήττας της ΝΔ ειναι γνωστά (αν και δεν αναφέρθηκαν ποτέ με τα λογια που περιγράφω). Ο κ. Καραμανλής ήταν ένας εντελώς ανίκανος πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του ανάξιοι κολλητοί της Οννέδ, χαβαλετζήδες της καφετερίας που έγιναν κυβέρνηση και διέπρεψαν στο κλέψιμο. Η ΝΔ κυβέρνησε με μια κραυγαλέα ανηθικότητα για την οποία ευθύνεται ο κ. Καραμανλής, και οι χειροκροτητές του. Δικαίως η κ. Μπακογιάννη έχασε τις εκλογές χθές, αλλα αυτό δεν σημαίνει πως και ο κ. Σαμαράς είχε κάποιο εντυπωσιακό προφίλ. Υποφέρει και αυτός απο οξεία Καραμανλίτιδα, ήταν και είναι χειροκροτητής του Καραμανλή, και προσωπικά τον θεωρώ ηγετικά λίγο. Πολύ λίγο.

Για να επιστρέψουν οι πραγματικοί Δεξιοί στην ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να τονίσει μέ ποιές έμπρακτες πολιτικές (και όχι μόνον κορώνες), θα στηρίξει τις πολιτικές του φιλελευθερισμού τον οποίον υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει η ΝΔ. Φιλελευθερισμός σημαίνει άνοιγμα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό στην νέα εποχή. Σημαίνει επίσης προβολή της ατομικής πρωτοβουλίας, επιβράβευση της ηθικής και του μόχθου, συγκεκριμένα μέτρα κατα του Κρατισμού, του συνδικαλισμού, και του Αριστερισμού που σήμερα σαρώνει την χώρα.

Μεταξύ των άλλων, αυτό πρακτικά σημαίνει την κατάργηση της μονιμότητας του δημοσίου υπαλλήλου, μαζικές απολύσεις, κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου, άμεσο διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, αξιολόγηση όλων των δημοσίων λειτουργών και υπηρεσιών, ανοιχτά πανεπιστήμια (ακόμα και ιδιωτικά), χτύπημα του τραμπουκικού συνδικαλισμού και αριστερισμού που τρομοκρατεί σήμερα την χώρα, και την προβολή της ατομικής (και όχι κρατικής) επιχειρηματικότητας σε κάθε επίπεδο. Διότι όποιος δεν τα πιστεύει όλα αυτά και δεν τα επιζητεί, δεν μπορεί να είναι Δεξιός. Και μέχρι τώρα, δεν εχω ακούσει τίποτα συγκεκριμένο ακόμα.

update --

Χωρίς να θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια πολιτικοκοινωνική αντίληψη του κόσμου, θα ήθελα να καταθέσω πως κατα την ταπεινή μου γνώμη, σε όσα έχω μέχρι τώρα γράψει σ' αυτό το μπλόγκ, είμαι ιδεολογικά συνεπής. Εν ολίγοις: Θεωρώ πως στην σημερινή Ελλάδα υπάρχουν 3 κέντρα παραγωγής μαζικής συνείδησης, εκ των οποίων το ένα, το πιο ισχυρό, είναι ο Αριστερισμός. Δεν έχω εύσημα για την ελληνική Δεξιά η οποία κατα την γνώμη μου ποτέ δεν προστάτευσε τον έλληνα πολίτη (τα Δεκεμβριανά ήταν το τελευταίο παράδειγμα), και έχει συμβάλει (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) στην δημιουργια μιας σύγχρονης κουλτούρας αλητείας. Θεωρώ επίσης πως Δεξιά δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ούτε Αριστερά, και πως η κοινωνία μας σήμερα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της παρακμής της, το στάδιο της βίας (για το οποίο μιλάω απο παλιά).

Πάνω σ' αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο κινούμαι και αρθρογραφώ, και παρόλο που δηλώνω ιδεολογικά Δεξιός, έχω κατα καιρούς ορίσει τί θεωρώ πως σημαίνει κάτι τέτοιο. Είναι εκείνος που πρωταρχικά υποστηρίζει τα συστατικά της αστικής δημοκρατίας (Επιχειρήσεις, Αστυνομία, Τράπεζες, Διεθνείς Συμμαχίες) τα οποία η Αριστερά μάχεται, είναι υπέρ της Παγκοσμιοποίησης την οποία η Αριστερά απεχθάνεται, των ανοιχτών πανεπιστημίων τα οποία η Αριστερά μισεί, κατά κάθε έκφανσης του Κρατισμού τον οποίον ΠΑΣΟΚ, Αριστερά (και η τελευταία έκδοση της ΝΔ) υπερπροάγουν, υπέρ της ΕΕ απο την οποία η Αριστερά θέλει να φύγουμε, κτλ. Ο τραμπουκισμός της Αριστεράς φαίνεται στα πανεπιστήμια, στον άκρατο συνδικαλισμό που κλείνει τις εθνικές οδούς, καταλαμβάνει δημόσια σχολεία, επιτίθεται σε ανθρώπους, στις δηλώσεις Σύριζα και στον αγώνα του ΚΚΕ κατα παντός επιστητού, και φυσικά στους κουκουλοφόρους τους οποίους υποστηρίζει. Ολη η σημερινή τρομοκρατία, απο τους Πυρήνες μέχρι τους κουκουλοφόρους, όλοι δρούν στο όνομα της Αριστεράς. Τα παραδείγματα είναι άφθονα.

Μπορείτε να με αγνοήσετε, αν επιθυμείτε, να έχετε διαφορετική γνώμη, να ανήκετε όπου θέλετε πολιτικά, αλλά παρακαλώ αναγνωρίστε μου το γεγονός πως σε όλα μου τα πόστ υπήρξα ιδεολογικά συνεπής, και επιχειρηματολογώ πέρα απο τα συναισθηματικά όρια του ρατσισμού, του εθνικισμού και του λαϊκισμού (τα οποία ουδόλως με ενδιαφέρουν). Η προσωπική μου ζωή αντανακλά ακριβώς αυτά που εκφράζω στα πόστ μου.

24 comments:

  1. Μεταξύ των άλλων, αυτό πρακτικά σημαίνει την κατάργηση της μονιμότητας του δημοσίου υπαλλήλου, μαζικές απολύσεις, κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου, άμεσο διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, αξιολόγηση όλων των δημοσίων λειτουργών και υπηρεσιών, ανοιχτά πανεπιστήμια (ακόμα και ιδιωτικά), χτύπημα του τραμπουκικού συνδικαλισμού και αριστερισμού που τρομοκρατεί σήμερα την χώρα, και την προβολή της ατομικής (και όχι κρατικής) επιχειρηματικότητας σε κάθε επίπεδο


    μια χαρά τα λες, μακη, το θέμα είναι ότι δε βλέπουμε φως!
    και τώρα με το σαμαρά, ακόμα χειρότερα...

    ReplyDelete
  2. Συγγνώμη, αλλά από πότε ο αριστερισμός τρομοκρατεί τη χώρα;
    (για την ria αυτό)

    Για ποια δεξιά ακριβώς μιλάμε;
    Γιατί τα παραδείγματα στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι. Και δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς ότι ξαφνικά απέκτησαν όλοι δημοκρατική συμπεριφορά, κατήργησαν τις διακρίσεις, απέκτησαν κοινωνική ευαισθησία.
    Τι σημαίνει είμαι δεξιός;
    Πιστεύω, προφανώς αυτά που πρεσβεύει η συντηρητική παράταξη.
    Ούτε αξιοκρατία είχαν προς επιβράβευση της "ηθικής" και του "μόχθου" ούτε τίποτα.

    Όσο για το ποιος τους "οδηγεί" , κι αυτός είναι ανάλογος τους (του 47% τουλάχιστον εξ αυτών).

    Για τον ανύπαρκτο συνδικαλισμό, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Δεν θέλω να καταργηθεί αλλά να αναγεννηθείαπό τις στάχτες του.

    Καλησπέρα

    ReplyDelete
  3. Ίσως ο κ.Σαμαράς να υποψιάζεται ότι δεν υπάρχει δένδρο που παράγει ευρώ. Στο ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι ακόμη το αγνοούν!!

    ReplyDelete
  4. Εβαλα ενα UPDATE στο πόστ. Φιλοι μου θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  5. Αν και το αποτέλεσμα είναι το μη χείρον βέλτιστον,δεν τρέφω ιδιαίτερες προσδοκίες και για το ψηλό αγόρι απ την Πύλο...αυτά που γραφεις Λόκους αρκούν για να τον κάνουν να τα παρατήσει σαν τον Κωστάκη.Τι θα πει μετά στους δικούς του στη Μεσσηνία που προσδοκούν όλων των ειδών τις "τακτοποιήσεις"?
    Αφήστε που πολύ πριν βρεθεί σε απ΄σταση βολής απ την Εξουσία ο Αντώνης,θα έχει εγκατασταθεί εδώ "Βαυαρός" αντιβασιλέας...

    ReplyDelete
  6. Ιδεολογίες;
    Ποιες Ιδεολογίες;;
    Αγαπητέ μου locus, πιστεύεις πράγματι ότι η ουσία που ενώνει, ειδικά, τους οπαδούς των 2 μεγάλων κομμάτων είναι η "ιδεολογία";

    Κατά την γνώμη μου:
    Ίσως ένα 5%, και μάλλον πολύ λέω...
    Το υπόλοιπο 95% λειτουργεί με κριτήρια αυστηρώς προσωπικού συμφέροντος, ....

    Είναι γνωστή άλλωστε η ερώτηση παλιού πολιτικού, “ Καλά, ούτε ένας δεν μας ψηφίζει για τις ιδέες μας ;” με την οποία και συμφωνώ.

    ReplyDelete
  7. Ενδεχομένως η λύση να είανι ένας τρίτος πόλος (όπως τον προσπάθησε ο Μάνος), όταν και άν ωριμάσουμε ώστε να το καταλάβουμε...

    ReplyDelete
  8. Ο Σαμαράς έχει δύο προβλήματα να αντιμετωπίσει.
    Πρώτα να αποκτήσει ιδεολογία το κόμμα του γιατί τώρα πια δεν πουλάει ούτε ο αντικομμουνισμός, ούτε ο αντι-Ανδρεϊσμός που απετέλεσαν την βασική ιδεολογία της δεξιάς μέχρι πρόσφατα και μετά να βρεί και στελέχη γιατί αυτός ο συρφετός που έχει γύρω του είναι ουσιαστικά ανεκδιήγητος.
    Έχει πάντως αρκετά χρόνια μπροστά του,συνήθως 8,μέχρι να έρθει η σειρά του να πάρει την εξουσία ,εκτός αν ο Γιώργος αποδειχτεί άξιος διάδοχος σε ανικανότητα του Καραμανλή.

    ReplyDelete
  9. Μία γνώμη απο τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο -

    http://www.andrianopoulos.gr/0000000000

    "Για κάποιον δυσεξήγητο λόγο τα στελέχη της ΝΔ απεχθάνονται τις φιλελεύθερες επιλογές επιμένοντας σε ένα θολό κρατικίστικο λαικισμό. Πολλοί διαδηλώνουν την ανάγκη ανασυγκρότησης της παράταξης πάνω στις γραμμές ενός φιλολαικού, δήθεν κοινωνικότερου, προφίλ. Κι εκστομίζουν λογής ασυναρτησίες περί κοινωνικού φιλελευθερισμού καθώς και άλλα τινά παρόμοια περίεργα. Στόχος είναι η ενοχοποίηση των πολιτικών της ελεύθερης οικονομίας και της ανοιχτής κοινωνίας των υπεύθυνων πολιτών. Μήπως γι αυτό τον λόγο καταποντίστηκε η ΝΔ; Επεiδή ήταν δήθεν έντονα φιλελεύθερη; Η μήπως για τον ακριβώς αντίθετo λόγο; Επειδή ανεχόταν λαικιστές καραγκιόζηδες στις τάξεις της, επέβαλε ξεδοντιασμένες πολιτικές του είδους της "ήπιας προσαρμογής", μοίραζε χαριστικά λεφτά, που δεν είχε, δεξιά κι' αριστερά, είχε οργιαστικά διεφθαρμένα στελέχη και διόγκωσε τον δημοσιο τομέα στα χρόνια της (695 καινούργιοι δημόσιο φορείς). Δεν υπάρχουν προσωπικότητες εκεί μέσα να βγούν και να πούν επι τέλους τα πράγματα με το όνομά τους;"

    Kρατισμό αντί φιλελευθερισμού προήγαγε η ΝΔ του κ. Καραμανλή.

    ReplyDelete
  10. Ρία μου γειά σου. Γνωρίζεις περισσότερο απο μένα πως η Έλλάδα περνάει δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι θά κάνει ο Σαμαράς, αλλά αν δούμε τα θετικά, τουλάχιστον η εκλογή ήρθε μέσα απο 780 χιλιάδες ψήφους. Σημαντικό κι αυτό. Τώρα, ήρθε η ώρα να μας πεί τι εννοεί με τα διάφορα θολοκουλτουριάρικα. Ο χρόνος πλέον είναι πολύτιμος, και αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, το κόμμα θα βουλιάξει. Οι καιροί απαιτούν καθαρές κουβέντες, οι έλληνες ειναι έτοιμοι για μεγάλες τομές, και όλα γύρω μας αλλάζουν. Τα φιλιά μου.

    ReplyDelete
  11. Φίλη Βάσσια γειά σου. Η έκφραση "ο αριστερισμός τρομοκρατεί τη χώρα" ειναι δική μου, και όχι της Ρίας. Είναι η προσωπική μου εκτίμηση για το πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Εβαλα ένα στο πόστ εξηγώντας λίγο τί εννοώ. Μόνον την γνώμη μου εκφράζω, ίσως να πέφτω έξω, και οι διαφωνίες δεκτές. Το βασικό θέμα του πόστ όμως είναι οτι δεν βλέπω τί κατεύθυνση θα πάρει η ΝΔ. Για γενιές ολόκληρες, όπως λές, η εμπειρία κάθε άλλο παρά κολακευτική ήταν. Συμφωνώ. Σήμερα όμως, ο κόσμος απαιτεί σαφή στίγματα. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Κάτι πρέπει να ορίσει το κόμμα. Αλλιώς θα διαλυθεί.

    ReplyDelete
  12. Κύριε Χρίστο Βαρδάκα, το περίφημο δένδρο έχει πλέον μαραζώσει. Απο πεύκο έγινε Βασιλικός ο μονοετής. Τα θαυμαστά είναι ακόμα μπροστά μας. Ο συμπαθής Γεώργιος δεν βρήκε, λέει τα 31 δις που υπολόφιζε. Ασε που κατάλαβε και λάθος το έλλειμμα. "Το έλλειμμα είναι μονήφιο και βαίνει προς διψήφιο" είπε ο ποιητής Προβόπουλος. Αλλα ο Γιώργος, μηδέν εις το πηλίκιον.

    ReplyDelete
  13. Ορίστε και ο δαίμων του πληκτρολογίου, και μετά κατηγορώ τον Γιώργο. Διορθώνω - (μονήφιο = μονοψήφιο!!) Οπως μουνόδρομος:)

    ReplyDelete
  14. Φίλε Squarelogic, όπως είπε και ο μέγας Χατζιδάκις, να έρθουν οι ξένοι να μας κυβερνήσουμε, για εμείς έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε. Καλή επιτυχία στον κ. Σαμαρά. Του χρεώνω ενα θετικό - οτι μίλησε για ιδεολογία. Ισως να είμαι αφελής, αλλά αυτό ηταν θετικό. Για μένα. Γιατί χρειαζόμαστε, πάντα το έγραφα αυτό, ένα κίνημα ηθικής. Στα υπόλοιπα βλέπω ακόμα μέγιστη θολούρα.

    ReplyDelete
  15. Πιθανότατα, φίλε Dormammu. Κάτι που να μας βγάλει απο το κουτί Αριστεράς - Δεξιάς που μας έχει τρελάνει. Λοιπόν, είπα και πιο πάνω, οτι το μόνο θετικό που μου άρεσε, ειναι το οτι ο Σαμαράς πρώτος μίλησε για ιδεολογία, και αυτό μου άρεσε. Βρήκε μάλιστα και όνομα "Κοινωνικός Φιλελευθερισμός" Αυτό στα θετικά. Βγήκε μετά και η Ντόρα και λέει, ναί, πάντα "Κοινωνικό Φιλελευθερισμό" πρέσβευε η ΝΔ. Ντόρα μου, βάστα τ' αλογα. Κρατισμό, και γαλάζιο τζιβιτζιλίκι εννοείς. Οχι και "Κοινωνικό Φιλελευθερισμό". Προς θεού!!

    ReplyDelete
  16. Φίλε glam η παραδοσιακή Δεξιά ήταν εντελώς πελατειακή. Αυτο έχει και παράδοση στην Ελλάδα. Ο Τρικούπης έγραψε σε ενα μπλοκάκι τί έργα χρειαζόνταν η πόλη, λένε, και ο Δελιγιάννης κράταγε τεφτέρι με ρουσφέτια.

    Αλλά πιστεύω πως η Ελλάδα αλλάζει. Ισως να είμαι απόλυτα αφελής, αλλά ναι, πιστεύω πως αλλάζει. Συνειδητοποιεί ο κόσμος πως έχουμε πιά κολλήσει, δεν ξεχωρίζουμε το σώβρακο απο την γραβάτα, Αριστερά και Δεξιά είναι πλέον κούφιες κουβέντες, κατεύθυνση καμμία. Αν ένας ηγέτης (δεν ξέρω ποιός), πιάσει αυτόν τον σφυγμό και τον κάνει κίνημα, τότε ναί, πάω στοίχημα πως για πρωτη φορά ίσως, η ιδεολογία θα μετρήσει. Παρόλη την ιστορική ροπή μας προς την πελατειακή σχέση και την λοβιτούρα, μέσα μας διψάμε για τιμιότητα.

    Την πελατειακή Δεξιά την ξέρω καλά. Μεγάλωσα με εναν παππού που αγόραζε και πούλαγε κόσμο και πολιτικούς. Ξέρω ιστορίες που δεν τις φαντάζονται ούτε τα κομμούνια. Οι καιροί όμως αλλάζουν. Με γαλάζια και πράσινα μαγαζάκια και φτωζομπινέδικΑ μικρορουσφετάκια, είναι πλέον αδύνατον να προχωρήσουμε. Οποιος ηγέτης πιάσει τον σφυγμό και δράσει, θα δημιουργήσει κίνημα.

    Αν γίνουν όλα όσα προτείνω, η ΝΔ μπορεί να συρρικνωθεί κατα πολύ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Αλλιώς, πίσω στο παλιό και βλάχικο μαντρί:)

    ReplyDelete
  17. Φίλτατε Αθεόφοβε, η ιδεολογία κατα την γνώμη μου μετράει. Αφού ο κομμουνισμός είναι νεκρός όπως και ο αντι-Ανδρεϊσμός (ο μεγαλύτερος αντι-Ανδρεϊστής θα είναι ο ίδιος ο Γιώργος), ας βρούνε κάτι άλλο. Ισως είναι η Ηθική, ίσως ο Ρεαλισμός, ως σημείο συσπείρωσης. Κατα μένα, η ειδοποιός διαφορά Δεξιάς και Αριστεράς θα έπρεπε να ειναι ο Κρατισμός.

    Στο θέμα της στελέχωσης δύσκολα τα πράγματα. Με Στυλιανίδη και Ζαγορίτη δεν προχωράει το μαγαζί. Ο Σαμαράς πρέπει να ανοίξει το κόμμα. Αλλα όπως είπα, θολούρα παντού. Ας ελπίσω πως θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σύντομα.

    Οσο για τον Γιώργο, προσωπικά πιστεύω πως είναι ενας τίμιος άνθρωπος που νοιάζεται για την Ελλάδα, και προσπαθεί. Κάνει βέβαια συχνά τα σοσιαλιστικά του, και έχει πολλά δομικά προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς και ένα βαθύ ΠΑΣΟΚ που κουβαλάει μαζί του, αλλά είναι πιο ντόμπρος απο τον Κωστάκη. Ισως επειδή είναι ελληνοαμερικάνος.

    ReplyDelete
  18. Σχόλιο στο σχόλιο του squarelogic
    Από όσους έχουν περάσει από την χώρα μετά την απελευθέρωση οι Βαυαροί (μακράν όλων των άλλων) είχαν τα αγνότερα αισθήματα και προσέφεραν τις μεγαλύτερες υπηρεσίες.

    ReplyDelete
  19. Πολλά του ζητάτε να καταλάβει..

    ReplyDelete
  20. Και ενα σπεκουλαδόρικο σχόλιο:
    Eντυπωσιακός ηταν ο τρόπος με τον οποίον "καθάρισαν" την Ντόρα. Η οποία, κατα την γνώμη μου έπρεπε ευθύς εξ αρχής να προτείνει ό,τι ακριβώς πρότεινε ο κ. Τίποτα. Εκλογές απο την βάση. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργούσε την εντύπωση πως δεν φοβάται, δεν διαπλέκεται, και δίνει ενα δημοκρατικό παράδειγμα. Αλλα εκείνη θάφτηκε απο μόνη της, λέγοντας πως θα πρέπει να πάμε σε Συνέδριο και μετά καί στην βάση. Και οι Ελληνες, θυμωμένοι πολύ πλέον (όλοι) απο όσα εχουν διαδραματισθεί στο τόπο μας, και το γενικό ηθικό ξεχαρβάλωμα που βιώνουμε, την τιμώρησαν. Απορώ γιατί οι διάφοροι επικοινωνιολόγοι δεν την συμβούλεψαν διαφορετικά.

    Και έτσι, πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ, είναι το μέλλον. Η Ντόρα, κατα την προσωπική μου εκτίμηση, θα φύγει αργότερα απο το κόμμα, τιμωρώντας τον Σαμαρά, ο οποίος την έφερε στην οικογένεια Μητσοτάκη δύο φορές. Κάποια δικαιολογία θα βρεθεί. Η Ντόρα έχει το χρήμα και τις διασυνδέσεις να κάνει δικό της κόμμα, με βάση την Κρήτη, και την Ευρυτανία. Και κάλιστα θα μπορούσε να πάρει 6-10% των ψήφων της ΝΔ, που πρακτικά σημαίνει ενα κόμμα 20 βουλευτών. Και τότε, η ΝΔ δεν πρόκειται να δεί πρωθυπουργία για πολλά πολλά χρόνια. Θα είναι η εκδίκηση της Ντόρας.

    ReplyDelete
  21. Γράφεις:
    ".είναι οτι δεν βλέπω τί κατεύθυνση θα πάρει η ΝΔ. Για γενιές ολόκληρες, όπως λές, η εμπειρία κάθε άλλο παρά κολακευτική ήταν. Συμφωνώ. Σήμερα όμως, ο κόσμος απαιτεί σαφή στίγματα. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Κάτι πρέπει να ορίσει το κόμμα. Αλλιώς θα διαλυθεί".

    Μπορώ να πω ότι συμφωνώ απολύτως.
    Έχει σημασία στη σημερινή εποχή, το κάθε κόμμα, να έχει ιδεολογικό προσδιορισμό, ο οποίος να μην μετριέται με πόσους ψηφοφόρους μπορεί να κλέψει από άλλα κόμματα, αλλά με πραγματική ιδεολογική ταυτότητα.
    Για μένα είναι σημαντικό.

    Για την Ν. Μπακογιάννη, προσωπικά πιστεύω ότι δεν είχε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από τον Α. Σαμαρά. Σε αντίθεση με τον Δ. Αβραμόπουλο που τον θεωρώ "μπαλόνι που φουσκώνει και ξεφουσκώνει αναλόγως..." -και συγγνώμη αλλά αυτή ήταν πάντα η γνώμη μου- και καλό θα ήταν (αλλά μάλλον αδύνατο) να μην του δοθεί ισχυρή θέση στη Ν.Δ.
    Η Μπακογιάννη έχασε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, γιατί δεν απομακρύνθηκε από την πολιτική Καραμανλή που μαζί με τον αντιμητσοτακισμό- έγιναν οι δήμιοι της.

    Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα έργο δύσκολο, που αν το αναγνωρίσει και δει πέραν της φιλοδοξίας του και της λανθάνουσας "εκδίκησής" του για το πάγωμά του από την πολιτική, μπορεί να το επιτελέσει. Έχει μια μεγάλη αβάντα, τη βάση των νεοδημοκρατών που τον ανέδειξαν στη θέση του αρχηγού.
    Ελπίζω να μην χάσει την ευκαιρία.....

    Καλησπέρα
    :-)

    ReplyDelete
  22. Πάνω απ' όλα Locus μου, χρειαζόμαστε δημοκρατική παιδεία. Να μάθουμε ότι δεν είναι λαϊκοί αγώνες η επιβολή της δυναμικής μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία (με κλείσιμο δρόμων, καταστροφές κλπ).
    Σ΄ αρκετά που αναφέρεις στην ανάρτηση σου συμφωνώ (όπως π.χ. για την κατάργηση του έχοντος καταντήσει πια γραφικού πανεπιστημιακού ασύλου). Δεν συμφωνώ όμως σε όλα. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Όπως π.χ. δεν συμφωνώ στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Σε κάθε αλλαγή Κυβέρνησης θα έχουμε κλαυθμούς και οδυρμούς και θα αναβιώσει η Πλατεία Κλαυθμώνος. Την πνευματική καλλιέργεια και την αξιοκρατία πρέπει να προωθήσουμε και σιγά σιγά, νομίζω, ότι θα βελτιωθεί και η εικόνα των δημοσίων υπαλλήλων.
    Τέλος πιστεύω ότι δεν είναι όλοι οι Αριστεροί στην Ελλάδα υπέρ της βίας και των κουκουλοφόρων.

    ReplyDelete
  23. Και εγώ Βάσσια θα προτιμούσα να βρίσκομαι σε έναν χώρο με σαφή ιδεολογικό προσδιορισμό, παρα σε ενα μαντρί μέ ασχετους, μόνον και μονον για να βγώ στην εξουσία. Για τον κ. Αβραμόπουλο, έχω την ίδια γνώμη (οι περισσότεροι έλληνες το ίδιο πιστεύω). Φέρνει γύρω γύρω επικοινωνιακά, και πάλι απο πάνω. Δύσκολο να τον αποφύγουμε. Το τελευταίο του ρίσκο του βγήκε σε καλό. Φιγουρατζής ειναι ο άνθρωπος, και μέγας μπουρδολόγος.

    Η κ. Μπακογιάννη ήταν η εξυπνότερη όλων, αλλα εκπροσωπεί το απόλυτο σύμπλεγμα της διαπλοκής, και το 10% που απείχε και έριξε τον Καραμανλή, ήρθε πίσω και έδιωξε και την Ντόρα. Στο καλό να πάει. Και απο δώ και μπρός, να δούμε τι θα γίνει. Το "σφουγγάρι" του Σαμαρά δεν μου κάθεται καλά. Περιμένω εξελίξεις.

    ReplyDelete
  24. Μερόπη μου γειά σου. Πνευματική καλλιέργεια και ηθική είναι πλέον ατομικές υποθέσεις. Μπορεί να γίνουν και συλλογική συνείδηση, αλλά παίρνει γενιές. Πλήρη κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ίσως να μην μπορεί να γίνει, ας εισαχθούν τουλάχιστον κάποιες δομές αξιολόγησης και μέτρησης απόδοσης στο χάος που μας κυβερνάει.

    Μερόπη, κοίτα εδώ

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=82752&cid=4

    Κάποιοι πολιτικοί, χώσανε απο το παράθυρο στην Ολυμπιακή συμβασιούχους. Πολλοί απ' αυτούς μπήκαν στη ζούλα, δύο εβδομάδες πριν η ΟΑ δωθεί στον Βγενόπουλο, με την πονηρή προοπτική, όταν απολυθούν, να μπούν στο πρόγραμμα μετάταξης στο δημόσιο, που κανόνισε η κυβέρνηση με τους συνδικαλιστές. Αυτά βλέπει ο κόσμος...


    Δεν είναι όλοι οι Αριστεροί στην Ελλάδα υπέρ της βίας και των κουκουλοφόρων, το γνωρίζω, όπως δεν είναι και όλοι οι δεξιοί ωραίοι και δημοκρατικοί. Αλλα οι επίσημη ιδεολογία και ρητορική που εκπορεύεται απο την Αριστερά, θεωρώ το γραφικό άσυλο δημοκρατική κατάκτηση, και περιφρουρεί τα πανεπιστήμια με κομματοφρουρούς. Αυτά τα πράγματα ειναι γελοία. Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να είναι πολιτικό θέμα διαφοροποίησης Αριστεράς - Δεξιάς. Και όμως είναι.

    ReplyDelete