Thursday, January 28, 2010

State of the Union 2010

Ας χρησιμεύσει αυτο το βίντεο, η χθεσινή ομιλία του προέδρου Ομπάμα, ως μελλοντικό σημείο αναφοράς, προόδου, στασιμότητας, ή καταστροφής, όπως υποστηρίζουν οι αντίπαλοί του. Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα, εξέθεσε χθές το βράδι το όραμά του για την Αμερική, εκθέτοντας ανοιχτά στους Αμερικανούς, τα προβλήματα της χώρας, τις προτεραιότητές του, και τις πιθανές λύσεις.

Οι Ρεπουμπλικανοί εχθροί του (που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια), τον έχουν ήδη καταδικάσει. Προσωπικά τον ψήφισα και τον υποστηρίζω. Ουδέποτε με απασχόλησε το ερώτημα αν ο νέος πρόεδρος είναι μέρος του συστήματος που τον ανέδειξε. Ναί, φυσικά είναι, και η Ιστορία έχει πολλά παραδείγματα ανθρώπων που ανέτρεψαν το σύστημα απο μέσα. Και ούτε με απασχολεί αν ο κ. Ομπάμα ανατρέψει τα πάντα σήμερα, κατα τα πρότυπα και προσδοκίες πολλών αριστεριστών. Μπορεί ομως να αλλάξει πολλά. Στην ομιλία του, την οποία σας παροτρύνω να παρακολουθήσετε, ο κ. πρόεδρος ορίζει κατα την γνώμη μου, αρκετά καλά, τα σημεία εκείνα που χρειάζονται άμεσης και στρατηγικής αλλαγής. Στον τομέα της Οικονομίας, του Κοινωνισμού, την εξωτερική πολιτική.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Αλλα αν ο κ. Ομπάμα αποτύχει, το εμετικό εναλλακτικό Ρεπουμπλικανικό όραμα με τον λαϊκιστικό και συναισθηματικό θρησκευτισμό του, θα μας βυθίσει όλους σε ενα τέλμα αργού θανάτου.