Saturday, September 10, 2011

Το τελευταίο ρεσιτάλ;

Σε ατμόσφαιρα απόλυτης δημοκρατικής νηφαλιότητας και πλατωνικής διαβούλευσης θα διεξαχθεί η ΔΕΘ, part II της άλλης δημοκρατικής προπόνησης που έγινε στην πλατεία Συντάγματος τις μέρες του Μεσοπρόθεσμου, όπου επικράτησε η νοοτροπία "ντού και ξύλο", ενώ καταναλώθηκαν όπως πληροφορούμαι πάνω απο 20 τόνοι μάρμαρου για να διατηρηθεί η πανηγυριώτικη ατμόσφαιρα. ΔΕΘ, η καλύτερη έκθεση των ελληνικών προβλημάτων στον έξω κόσμο.

Απο το πολυτεχνείο θα μπουκάρουν οι φοιτητές, απο πάνω αριστερά οι ΠΑΜΙΤΕΣ, απο κάτω δεξιά η κίτρινη φυλή, απο παραδίπλα οι τσαμπουκωμένοι φίλοι του Ηρακλή, η συμμορία του Φωτόπουλου, δώστου και οι αγανακτισμένοι. Και όλοι μαζί θα δέρνονται, θα χτυπιούνται και θα μουτζώνουν, η αστυνομία θα τους πετάει ληγμένα χημικά και νερό με μπογιά (όταν και η ίδια δεν απεργεί), ενώ ο ένδοξος αρχιπασόκος θα παραληρεί τώρα για σκληρές επιλογές, δύσκολους δρόμους και αξιοπιστία, όπως έκανε και ο προηγούμενος (που έφυγε). Η ΔΕΘ θα μεταδοθεί σε απ'ευθείας σύνδεση σε όλη την Ευρώπη, η οποία έχει πάθει την πλάκα της και δεν έχει ιδέα τί ακριβώς να κάνει με τον απύθμενο υπόνομο που τόσο εντυπωσιακά έχει εκπωματωθεί.

Οι υπόλοιποι και μη συμμετέχοντες, ας περιοριστούν στις υψίστου επιπέδου κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις τύπου Μέγκα και άλλων θολοκουλτουριάδηδων. Μερικοί θα ανακουφιστούν αποδίδοντας την κατάρρευση στην κρίση του καπιταλισμού και στις σκοτεινές διαδρομές της παγκοσμιοποίησης και της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Το γνωστό σύνθημα "να πληρώσει η πλουτοκρατία" είναι πράγματι μερικώς ανακουφιστικό και εξαιρετικά εύπτεπτο.

Αλλα δεν αρκεί να κρύψει την αληθεια. Το διεφθαρμένο σύστημα κατέρρευσε αδέλφια και θα σαπίσει μέχρι τέλους. Με θεαματικές και απρόβλεπτες για το μέλλον μας συνέπειες. Οι επόμενοι λίγοι, πολλοί λίγοι μήνες, θα καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας. Και εκεί που έπρεπε να είμαστε μονιασμένοι (όσα λάθη κι άν έχουν γίνει), εμείς σκοτωνόμαστε στους δρόμους.

Απομένει κάποιο μαύρο χιούμορ. Τούτο μου ήρθε τηλεφωνικά απο τη γενέτειρα. "Ξεκινάς το πρωινό σου με ενα απλό καφεδάκι και πλάνα απο την κόλαση, τρώς κάτι ελαφρύ το μεσημεράκι για να χωνέψεις την ομιλία του Γιωργάρα, και συνεχίζεις με τηλεπαράθυρα το όμορφο απογευματινό σου. Κατά το σούρουπο, εξουθενωμένος ψυχικά και στομαχικά, παίρνεις τελικά ενα λαξοτανίλ και ταβλιάζεσαι γεμάτος πληροφόρηση και ειδησεογραφία".

4 comments:

  1. Αν μη τι άλλο αυτή η ρημάδα η κρίση έβγαλε και κάτι αληθινά απολαυστικό: τα ποστ σου. :)

    ReplyDelete
  2. έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς.
    δεν κάνουμε κάτι για τον τόπο προς το καλύτερο. μόνο δυσφημιζόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο.

    δεν είναι να ξεμυτίσει έλληνας στο εξωτερικό. γελούν μαζί του και οι πέτρες...

    ReplyDelete
  3. Η κρίση Γεράσιμε ειναι και ευκαιρία!

    ----------
    Να δούμε Ρία μου τελικά σε τί δρόμο μπήκαμε, και πως θα ξεμπλέξουμε. Είναι πασιφανές πλέον πως οι έξω εχουν αγριέψει. Και τώρα ζητάμε απο ενα κρατικοκεντρικό κόμμα να γίνει φιλελεύθερο. Θεός να μας φυλάξει.

    ReplyDelete
  4. Φίλοι μπλόγγερς βρίσκομαι εν κινήσει. Ραντεβού ξανά σε μερικές εβδομαδες. Νάστε καλά.

    ReplyDelete